брой 47

Главен герой в новия брой на VOYAGE (Зима 2023/24) е Виетнам - страна изключително красива и с трудна карма, вероятно именно заради красотата й. В нея обаче днес няма сякаш и помен от миналите страдания - само огромен технологичен напредък и мили, устремени към бъдещето хора.
След тежък и дълъг период на (само)изолация се събужда и Алжир, готов най-после да разкрие своите огромни богатства: причудливите природни формирования и берберски цитадели в туптящото сърце на Сахара, наследството от Римската империя, белите средиземноморски градове…
Духа на Средиземноморието ще усетите и на борда на Costa Toscana. Този великолепен круизен кораб представлява една мини Италия по вода и ще ви го представим, докато кръстосваме пристанищата на Барселона, Сардиния, Неапол и Рим.
Ще ви качим и на високо - в Карпатите, Трансилвания. Там, на 1360 м. надморска височина, се намира най-високият и най-привлекателен курорт на Румъния - Фундата. Обявен е за травел дестинация N1 в северната ни съседка през 2023 г. именно заради пасторалната му и дива красота.
Елате с нас и в друго малко познато бижу - районът около градовете Трабзон и Ризе в Черноморска Турция (Карадениз). Тамошните стръмни и тесни пътища водят до високопланински  плата като в далечния Непал и до чаени плантации като в Шри Ланка, а е само на 2 часа път със самолет на Turkish Airlines през Истанбул.
Освен чай, ще пием и вино - в България. Защото си имаме и наши си прелести - като плодородните земи и ароматните вина на Южен Сакар.
За екзотики и лято посред зима ще запрашим към Малдивите - в Lily Beach Resort & Spa, който се слави с най-добрата all inclusive услуга на архипелага в Индийския океан.
В обратната посока - на Карибите, ви очаква със своите 365 плажа (за всеки ден от годината) островната държава Антигуа и Барбуда. Още по-далеч и почти до небето ще ни възвиси авторският разказ в броя за трудно достъпния Мустанг. В предколедната атмосфера на Европа ни връщат актуалните репортажи от Копенхаген и Барселона - винаги добра идея за пътувания.

Bon Voyage!брой 47