Звездната кухня на Барселона

Звездната кухня на Барселона

Барселона е фантастичен град. По този въпрос две мнения няма. От шедьоврите на Гауди, през моделите на Зазо и Брул, до головете на Меси, в каталунската столица поводите за възхищение са колкото много, толкова и разностранни. Гастрономическата й сцена не прави изключение в това отношение. Изискани ресторанти, екстравагантни тапас барове, шикарни сладкарници – космополитната Барселона несъмнено е една от най-ярките гурме дестинации е Европа.

Португалия: Любов от тий оф

Португалия: Любов от тий оф

През 2014 година в петзвездния португалски ризорт Conrad Algarve бяха раздадени първите в историята Световни голф награди. Ако се питате за какво става дума, отговорът е прост. Това са „Оскарите“ на тази индустрия. В първото издание на World Golf Awards най-важната награда – тази за Най-добра голф дестинация в света, грабна не Великобритания или Съединените щати, а... Португалия.

Приключения и релакс в биосферен резерват

Приключения и релакс в биосферен резерват

Разположен на смайващ с гледките си остров в атола Баа – засега единствения биосферен резерват на Малдивите – луксозният ризорт предлага изключителни удоволствия и на сушата, и във водата – от автентични аюрведически ритуали до гмуркане с манти и круизи с яхти.