Брой 42


“Ма” е изтънчената и аскетична красота на празното пространство в японската естетика. Най-добрата й илюстрация е традиционната японска стая с оскъдно и внимателно обмислено обзавеждане. Концепцията „ма“ следват и в Mazda при сдържания интериорен дизайн на автомобилите си - в този брой ще намерите свидетелски разказ как се държи по пътищата на Германия техният чисто нов флагман CX-60 PHEV.
Това е само една от историите ни за “духа на движението” (в Mazda го наричат Kodo). Защото ще ви разведем още из Рим - Вечния град, в който има всичко за всекиго, а после ще ви потопим в лековитите Терми на Лацио за едно преживяване в стил “спа по италиански”.
Ще разгледаме заедно и естествените кино декори на Франция - в Дордон-Перигор и Нова Аквитания, чиято столица (не само винена) е Бордо.
Ще отскочим до античния Джераш в Йордания и до монументалната крепост Макада в Израел. Ще почувстваме и вдъхнем дълбоко Азербайджан чрез неговите източни вкусове и аромати.
Ще се пошляем на воля из индийския щат Керала, известен като люлката на древното учение Аюрведа. А накрая ще кръстосаме надлъж и нашир приказно красивата и далечна Нова Зеландия.
“Духът на движението” няма търпение да го пуснете от хартиените страници на този брой, за да започне да сбъдва едно по едно желанията ви. Започнахте ли вече да си ги намисляте? Bon Voyage!Брой 42